0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
نقش کشاورزی ارگانیک در دستیابی به کشاورزی پایدار :اثرات زیست محیطی و اجتماعی- اقتصادی
نویسندگان :
محمد سعید وقار
1
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
کلمات کلیدی :
کشاورزی ارگانیک،کشاورزی پایدار،اثرات زیست محیطی،پیامدهای اجتماعی- اقتصادی
چکیده :
کشاورزی ارگانیک به عنوان یک سیستم تولیدی سلامت خاک، اکوسیستمها و جامعه انسانی را مد نظر دارد. ترکیبی از روشهای سنتی، علمی و نوآوری را به کار میگیرد تا کیفیت زندگی را برای فعالیت های کشاورزی بهبود بخشد. این نوع کشاورزی که با اجتناب از کاربرد مواد شیمیایی و بهرهگیری از فرآیندهای طبیعی شناخته میشود، به عنوان جایگزینی سازگار با محیط زیست و پایدار نسبت به روشهای متداول کشاورزی مطرح است. کشاورزی ارگانیک آثار مثبت متعددی بر محیط زیست دارد، از جمله ارتقای کیفیت خاک، تقویت تنوع زیستی، کاهش آلایندههای محیطی و همچنین کاهش انتشار دیاکسید کربن. این دستاوردها به حفاظت از اکوسیستمها کمک می کند و اثرات تغییرات آب و هوایی را محدود میکنند. در بعد اجتماعی- اقتصادی، از طریق کاهش تماس مواد شیمیایی خطرناک، سلامت کشاورزان و مصرفکنندگان را ارتقا میبخشد. اما چالشهایی مانند افزایش هزینههای تولید به همراه دارد. افزون براین، کشاورزی ارگانیک میتواند روابط اجتماعی را تحکیم و به تقویت سامانههای غذایی محلی کمک نماید، که خود حامی تداوم روشها و ارزشهای سنتی و فرهنگی کشاورزی است. کشاورزی ارگانیک نه تنها یک ابزار کلیدی برای دستیابی به کشاورزی پایدار است، بلکه طیف گستردهای از منافع زیستمحیطی و اجتماعی- اقتصادی را نیز به همراه دارد. بنابراین برای دستیابی به بهرهمندی کامل از این مزایا، ضروری است که چالشهای موجود از طریق پژوهشهای بیشتر، نوآوریهای اثربخش و اجرای سیاستهای حمایتی مناسب برطرف شوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Renewable Energy and Green Technologies: Shaping the Future of Sustainable Agriculture and Environment
Somayeh Taheri - Seyed Saeid Hosseini
بررسی ارتباط علم حسابداری با علوم کشاورزی
یونس اختیاری
آنالیز توالیهای پروموتری ژنهای کدکننده پروتئینهای دخیل در مقاومت به بیماری برق زدگی نخود
سارا نعیمی - فرهاد شکوهی فر - مجتبی ممرآبادی
کوتاه بر استفاده از رزماری در تغذیه نشخوارکنندگان
مرضیه رفیعی - جمیل بهرام پور
امنیت غذایی در توسعه کشاورزی پایدار
بیژن کهراریان
نقش استارتآپها در توسعه اقتصادی کشاورزی و جوامع روستایی ایران
معصومه والی
مزیتهای استفاده از لامپهای الایدی در گلخانهها و فضاهای سرپوشیده جهت تولید گیاهان
پریا دهخدایی - محمود اثنی عشری - مهدی رحیم ملک - داود عسگری
بررسی تأثیر غلظتهای مختلف ملاتونین بر رنگیزههای گیاهی گل همیشه بهار در شرایط گلخانهای
بهار علینقی لنگری - وحیدرضا صفاری - علی اکبر مقصودی مود - صفورا سعادتی
اصلاح خاکهای شور و سدیمی باغات پسته (مطالعه موردی- منطقه مرتاضیه استان یزد)
حسین بیرامی - رستم یزدانی بیوکی - علی مومن پور - امیر پرنیان - حسین پرویزی
مروری بر برخی چالشها و روش¬های نوین کنترل مگس میوه مدیترانهای، Ceratitis capitata Wiedemann (Diptera: Tephritidae)
فاطمه غیاثی نژاد - مریم پهلوان یلی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4