0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
نقش کشاورزی ارگانیک در دستیابی به کشاورزی پایدار :اثرات زیست محیطی و اجتماعی- اقتصادی
نویسندگان :
محمد سعید وقار
1
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
کلمات کلیدی :
کشاورزی ارگانیک،کشاورزی پایدار،اثرات زیست محیطی،پیامدهای اجتماعی- اقتصادی
چکیده :
کشاورزی ارگانیک به عنوان یک سیستم تولیدی سلامت خاک، اکوسیستمها و جامعه انسانی را مد نظر دارد. ترکیبی از روشهای سنتی، علمی و نوآوری را به کار میگیرد تا کیفیت زندگی را برای فعالیت های کشاورزی بهبود بخشد. این نوع کشاورزی که با اجتناب از کاربرد مواد شیمیایی و بهرهگیری از فرآیندهای طبیعی شناخته میشود، به عنوان جایگزینی سازگار با محیط زیست و پایدار نسبت به روشهای متداول کشاورزی مطرح است. کشاورزی ارگانیک آثار مثبت متعددی بر محیط زیست دارد، از جمله ارتقای کیفیت خاک، تقویت تنوع زیستی، کاهش آلایندههای محیطی و همچنین کاهش انتشار دیاکسید کربن. این دستاوردها به حفاظت از اکوسیستمها کمک می کند و اثرات تغییرات آب و هوایی را محدود میکنند. در بعد اجتماعی- اقتصادی، از طریق کاهش تماس مواد شیمیایی خطرناک، سلامت کشاورزان و مصرفکنندگان را ارتقا میبخشد. اما چالشهایی مانند افزایش هزینههای تولید به همراه دارد. افزون براین، کشاورزی ارگانیک میتواند روابط اجتماعی را تحکیم و به تقویت سامانههای غذایی محلی کمک نماید، که خود حامی تداوم روشها و ارزشهای سنتی و فرهنگی کشاورزی است. کشاورزی ارگانیک نه تنها یک ابزار کلیدی برای دستیابی به کشاورزی پایدار است، بلکه طیف گستردهای از منافع زیستمحیطی و اجتماعی- اقتصادی را نیز به همراه دارد. بنابراین برای دستیابی به بهرهمندی کامل از این مزایا، ضروری است که چالشهای موجود از طریق پژوهشهای بیشتر، نوآوریهای اثربخش و اجرای سیاستهای حمایتی مناسب برطرف شوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تأثیر مقررات زیست محیطی بر توسعه سبز کشاورزی
هاجر اثنی عشری
پیامدهای خسارتبار کاهش آب ورودی به تالاب گاوخونی اصفهان
حسنا ابراهیمی حسین آبادی - مصطفی کرباسیون - مریم صدیقی هفشجانی
مروری کوتاه بر کاربرد هوش مصنوعی در پرورش طیور
ساره افتخاری کنزرکی
بررسی تاثیر تغییر اقلیم برآفات کشاورزی
محمدحسین ارسلانلو - وحید اعتماد - محمد ابراهیم فرآشیانی - شهرام خلیقی سیگارودی - پریسا اسحاقی
ارزیابی خلاء عملکرد دانه برنج در شرق استان گلستان
عباس بیابانی - علی راحمی کاریزکی - حدیثه فرامرزی کوهسار - آیهان آق ارکاکلی - مهین پودینه
مطالعه اسیدهای چرب روغن هسته خرمای ارقام مضافتی و کلوته جیرفت، راهکاری برای استفاده از ضایعات و دستیابی به امنیت غذایی
نجمه سلیمانی - بهمن پناهی - فاطمه دریجانی
مدیریت تنش شوری در گیاه نعناع گریپفروتی: ارزیابی اثر کودهای شیمیایی پوششدار شده با نانوذرات کیتوزان بر ویژگیهای تغذیهای، بیوشیمیایی و عملکردی
محمد حقانی نیا
کودهای زیستی: راهکاری پایدار برای افزایش حاصلخیزی خاک و تولید محصول
معصومه مصطفائی - زهره الویار
پتانسیل ضایعات میوه به عنوان مکمل پریبیوتیک در خوراک دام و تأثیر آن بر سلامت گوارش دام
مسعود احمدنژاد - مهرداد نمکچی
برنامهریزی آبیاری ذرت علوفهای با استفاده از مدل CROPWAT 8.0 و دادههای اقلیمی: رویکردی نوین در مدیریت منابع آبی
ایمان حاجی راد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2