0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی اثرات اسانس میخک هندی بر کاهش شمارش کلی میکروارگانیسمها و ماندگاری میوه گواوا تو سرخ
نویسندگان :
مهدی پورهاشمی
1
مهناز هاشمی روان
2
نازنین زند
3
علیرضا شهاب لواسانی
4
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین و پیشوا
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین و پیشوا
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین و پیشوا
4- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین و پیشوا
کلمات کلیدی :
اسانس میخک هندی،گواوا،ماندگاری
چکیده :
هدف: پژوهش حاضر با هدف ارزیابی و افزایش عمر ماندگاری و حفظ کیفیت و افزایش مدت زمان انبارش میوه گواوا تو سرخ صورت گرفته است. مواد و روشها: با استفاده از آزمون های شیمی و میکروبیولوژی و روشهای اسنادی-میدانی و تکنیکهای کمی و کیفی با ابزار پرسشنامه و روش نمونهگیری پژوهش کیفی هدفمند با 20 نفر از ارزیابان انجام شده است. یافتههای پژوهش: افزایش کیفیت میوه گواوا تو سرخ، افزایش ماندگاری میوه گواوا تو سرخ، اسانس میخک هندی تأثیر چشمگیری در کاهش رشد میکروارگانیسمها دارد. تیمارهای با غلظت بالاتر (7/0 و 8/0) رشد میکروبی را بهطور قابلتوجهی محدود کردند، در حالی که تیمارهای با غلظت پایینتر کمتر مؤثر بودند. دادهها نشان میدهند که اسانس میخک هندی تأثیر مثبتی در کاهش سرعت تخریب میوه دارد. در هفتههای اول تا سوم، میوهها همچنان سالم باقی مانده و تخریب بهطور کندی پیش میرود. اما در هفتههای چهارم و پنجم، لکهها و تخریب گستردهتری مشاهده میشود. اسانس نمیتواند تخریب را بهطور کامل متوقف کند، اما سرعت آن را کاهش میدهد. این نتایج نشاندهنده توانایی اسانس میخک در افزایش ماندگاری میوهها است. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: بهتر است تاثیر ترکیب اسانس ها با یکدیگر نیز بررسی شود. نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش میزان 0.7 میلی گرم اسانس میخک هندی به ازای 100 گرم از گواوا می تواند اثر مثبت در مدت ماندگاری و حفظ کیفیت آن داشته باشد. لذا پیشنهاد میشود برای کاهش شمارش کلی میکروارگانیسم ها در میوه های استوایی از این روش نیز صورت پذیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مطالعه مرجانهای سخت در آبهای اطراف جزیره قشم، استان هرمزگان، ایران
مجید عسکری حصنی - مهدی بلوکی کورنده - سمیه زنگی آبادی - محمد شریف رنجبر
بررسی پالایش خاکهای آلوده به فلزات سنگین با استفاده از درختان
بهروز کرد - امین خادمی - سارا پورعباسی
آشنایی با ساختار و قابلیتهای سامانههای پشتیبان تصمیم در هوشمندسازی سامانههای آبیاری تحت فشار
مهرزاد محصص مستشاری - مهدی یونسی
کاربرد متیل جاسمونات بر برخی صفات فیزیولوژیکی گل همیشه بهار (Calendula officinalis) در شرایط خاک شور
آرین لشکری - وحیدرضا صفاری - صفورا سعادتی
کاربرد نانوکیتوزان و اسانسهای گیاهی در توسعه فیلمهای خوراکی دارای خواص ضدمیکروبی و افزایش ماندگاری مواد غذایی
میلاد قاسم زاده - حمیدرضا اخوان - سپیده خراسانی - رضا حاجی محمدی فریمانی
ارزیابی تنوع مورفولوژیکی صفات ریشهای اکوتیپهای گندم وحشی تحت شرایط تنش رطوبتی
فاطمه حسینی - سید سعید موسوی
وضعیت تاکسونومیکی جنس Fusarium در ایران
کژال زائری - آسیه بهاری میمندی - امیررضا امیرمیجانی
مروری بر خواص کود عصاره جلبک دریایی به عنوان کود زیستی سازگار
محمد حسن جعفری صیادی - سید محمد احمدیان
مروری بر نقش ترکیبات گیاهی بر عملکرد سیستم ایمنی ماهی Oreochromisniloticus
سبا ساعی - همایون قدس
اثر سلنیم بر کاهش پوکی در پسته (Pistacia vera L.) رقم اوحدی
صادق یافرهادیان - زهرا پاک کیش - سهیلا محمدرضاخانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2