0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کیفیت میکروبی محصولات کنجدی فرآوری شده در شهرستان اردکان
نویسندگان :
زهرا بیاتی
1
علی صحرایی
2
زینب عبیری
3
علی رضائی گلمیشه
4
1- Ardakan University
2- Ardakan University
3- Ardakan University
4- دانشگاه اردکان
کلمات کلیدی :
ارده،حلوا ارده،اشریشیا کلی،مخمر،اردکان
چکیده :
هدف: این مطالعه به بررسی کیفیت میکروبی محصولات کنجدی تولید شده در شهرستان اردکان میپردازد. مواد و روشها: از اوایل پاییز تا اواخر زمستان 2023، 110 نمونه (68 نمونه ارده و 42 نمونه حلوا) از 20 کارگاه تولید ارده در شهرستان اردکان جمعآوری شدند. نمونهها با استفاده از کشت در محیطهای کشت لوریل سولفات براث، محیط کشت اشریشیا کلی براث، محیط کشت ایندول براث، و محیط کشت YGC (مخمر گلوکز کلرامفنیکل آگار) مورد بررسی قرار گرفتند تا وجود اشریشیا کلی و مخمر شناسایی شود. آزمایشها با استفاده از روشهای استاندارد میکروبیولوژی (استاندارد ملی ایران شماره 2462) انجام شدند. نتایج: یافتههای ما نشان دادند که هیچ یک از نمونههای ارده و حلوا به اشریشیا کلی آلوده نبودند. از میان 68 نمونه ارده، 61 نمونه (89.7%) کمتر از CFU/g 10 کلونی مخمر داشتند و 7 نمونه (10.3%) دارای CFU/g 10 کلونی مخمر بودند. از میان 42 نمونه حلوا، 36 نمونه (85.7%) کمتر از CFU/g 10 کلونی مخمر داشتند و 6 نمونه (14.3%) دارای CFU/g 10 کلونی مخمر بودند. نتیجه گیری: محصولات کنجدی تولید شده در شهرستان اردکان دارای کیفیت مطلوب میکروبی هستند و فاقد آلاینده میکروبی مهم اشریشیا کلی هستند. با توجه به اینکه حد مجاز برای اشریشیا کلی و مخمر در محصولات ارده به ترتیب منفی و CFU/g 100 است، نبود اشریشیا کلی و حضور بسیار کم کلونیهای مخمر در نمونههای مورد بررسی نشاندهنده کیفیت مطلوب میکروبی این محصولات است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی روشهای تولید و بهبود عملکرد پریبیوتیکها بر پایه ترکیبات گیاهی
رضا پورحسنی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
The Laelapidae Family and the Biological Control Potential of Gaeolaelaps aculeifer: Advancing Sustainable Pest Management in Agriculture
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
نانوامولسیون عصاره گیاهی رازیانه روی صفات اسپرم قوچ در نگهداری درشرایط سرد
مریم محمدی - غلامعلی مقدم - بابک قاسمی پناهی - سید عباس رأفت
بررسی اپیدمیولوژیک و راهکارهای کنترلی تب مالت به عنوان یک بیماری زئونوز در انسان و دام
مارال نیستانی - احسان صادقی - محیا سلطانی
کاربرد محلولپاشی برگی نانوذرات اکسید روی بر برخی پارامترهای رشدی و فیزیولوژیکی گیاهچه خیار رقم سوپردومينوس
فاطمه سلیمانی - مریم مظاهری-تیرانی - اسرا سالاری - سیده عاطفه حسینی - حمیدرضا علیزاده
تاثیر بیوچار هسته خرما و کود شیمیایی بر صفات رشدی گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare L.)
ریحانه حسنی پور - محدثه شمس الدین سعید
اثر محلولپاشی سیلیکات پتاسیم و پتاسیم بر تراکم جمعیت پوره پسیل معمولی پسته (Agonoscena pistaciae)
حامد رجبی - محمدرضا حسنی - زهرا شیبانی - لیلا زارع
بررسی تأثیر باکتریهای شور و قلیاپسند بر رشد رویشی دانهالهای پسته
مهرنوش اسکندری تربقان - عبدالحمید شرافتی
تاثیر استفاده از ماکروجلبکها در جیره مرغهای تخمگذار
حسنا حاجاتی - علی حسین پیرای
نقش اطلاعات رقومی خاک در مدیریت خاک
زهره الویار - معصومه مصطفائی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4