0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کیفیت میکروبی محصولات کنجدی فرآوری شده در شهرستان اردکان
نویسندگان :
زهرا بیاتی
1
علی صحرایی
2
زینب عبیری
3
علی رضائی گلمیشه
4
1- Ardakan University
2- Ardakan University
3- Ardakan University
4- دانشگاه اردکان
کلمات کلیدی :
ارده،حلوا ارده،اشریشیا کلی،مخمر،اردکان
چکیده :
هدف: این مطالعه به بررسی کیفیت میکروبی محصولات کنجدی تولید شده در شهرستان اردکان میپردازد. مواد و روشها: از اوایل پاییز تا اواخر زمستان 2023، 110 نمونه (68 نمونه ارده و 42 نمونه حلوا) از 20 کارگاه تولید ارده در شهرستان اردکان جمعآوری شدند. نمونهها با استفاده از کشت در محیطهای کشت لوریل سولفات براث، محیط کشت اشریشیا کلی براث، محیط کشت ایندول براث، و محیط کشت YGC (مخمر گلوکز کلرامفنیکل آگار) مورد بررسی قرار گرفتند تا وجود اشریشیا کلی و مخمر شناسایی شود. آزمایشها با استفاده از روشهای استاندارد میکروبیولوژی (استاندارد ملی ایران شماره 2462) انجام شدند. نتایج: یافتههای ما نشان دادند که هیچ یک از نمونههای ارده و حلوا به اشریشیا کلی آلوده نبودند. از میان 68 نمونه ارده، 61 نمونه (89.7%) کمتر از CFU/g 10 کلونی مخمر داشتند و 7 نمونه (10.3%) دارای CFU/g 10 کلونی مخمر بودند. از میان 42 نمونه حلوا، 36 نمونه (85.7%) کمتر از CFU/g 10 کلونی مخمر داشتند و 6 نمونه (14.3%) دارای CFU/g 10 کلونی مخمر بودند. نتیجه گیری: محصولات کنجدی تولید شده در شهرستان اردکان دارای کیفیت مطلوب میکروبی هستند و فاقد آلاینده میکروبی مهم اشریشیا کلی هستند. با توجه به اینکه حد مجاز برای اشریشیا کلی و مخمر در محصولات ارده به ترتیب منفی و CFU/g 100 است، نبود اشریشیا کلی و حضور بسیار کم کلونیهای مخمر در نمونههای مورد بررسی نشاندهنده کیفیت مطلوب میکروبی این محصولات است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش فناوری هوشمندسازی آبیاری در کنترل هدر رفت آبهای زیرزمینی
مرضیه پهلوانی دهگودال - معصومه فروزانی
تاثیر استقرار بودجه ریزی بر عملکرد صادراتی محصولات کشاورزی ( مطالعه موردی محصولات جالیزی در شهرستان جیرفت)
حسین محمدی
تأثیر محلولپاشی اسیدهای آمينه بر شاخصهای رشد و فعالیت آنزيمي گياه گشنيز (sativum L. Coriandrum)
محمدعلی شریف زاده - الهام دانائی
بررسی آگاهی و رفتار کشاورزان شهرک شهید کریمی دزفول در ارتباط با شاخصهای توسعه پایدار کشاورزی
فاطمه صفائی راد - روشنا بهباش - سینا عطارروشن
نانوامولسیون عصاره گیاهی رازیانه روی صفات اسپرم قوچ در نگهداری درشرایط سرد
مریم محمدی - غلامعلی مقدم - بابک قاسمی پناهی - سید عباس رأفت
نقش بیوفلاک در کاهش اثرات زیستمحیطی پرورش متراکم آبزیان
امیر حسین دولخانی بوانلو - مهرداد سرخیل
بررسی سطح مختلف تنش شوری بر محتوای کاروفیل و وزن خشک گیاهچه ماش (Vigna radiata L.)
رقیه عبدلی نژاد - فاطمه فتاحیان - آزیتا ببراک - بهاره پارسامطلق
مدیریت هوشمند فضاهای سبز شهری و کشاورزی با هوش مصنوعی (رویکردی نوین به پایداری و کیفیت زندگی)
یاسمن ارجمندمزیدی
مروری بر کاربرد انواع هورمون روی تولید مثل و تعیین جنسیت در آبزیان
داود محمد رضائی - فاطمه میر
بررسی جایگاه پدافند غیر عامل درکشاورزی
میثم یعقوبی دشتاب ئی - مجید گل شیخی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2