0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کیفیت میکروبی محصولات کنجدی فرآوری شده در شهرستان اردکان
نویسندگان :
زهرا بیاتی
1
علی صحرایی
2
زینب عبیری
3
علی رضائی گلمیشه
4
1- Ardakan University
2- Ardakan University
3- Ardakan University
4- دانشگاه اردکان
کلمات کلیدی :
ارده،حلوا ارده،اشریشیا کلی،مخمر،اردکان
چکیده :
هدف: این مطالعه به بررسی کیفیت میکروبی محصولات کنجدی تولید شده در شهرستان اردکان میپردازد. مواد و روشها: از اوایل پاییز تا اواخر زمستان 2023، 110 نمونه (68 نمونه ارده و 42 نمونه حلوا) از 20 کارگاه تولید ارده در شهرستان اردکان جمعآوری شدند. نمونهها با استفاده از کشت در محیطهای کشت لوریل سولفات براث، محیط کشت اشریشیا کلی براث، محیط کشت ایندول براث، و محیط کشت YGC (مخمر گلوکز کلرامفنیکل آگار) مورد بررسی قرار گرفتند تا وجود اشریشیا کلی و مخمر شناسایی شود. آزمایشها با استفاده از روشهای استاندارد میکروبیولوژی (استاندارد ملی ایران شماره 2462) انجام شدند. نتایج: یافتههای ما نشان دادند که هیچ یک از نمونههای ارده و حلوا به اشریشیا کلی آلوده نبودند. از میان 68 نمونه ارده، 61 نمونه (89.7%) کمتر از CFU/g 10 کلونی مخمر داشتند و 7 نمونه (10.3%) دارای CFU/g 10 کلونی مخمر بودند. از میان 42 نمونه حلوا، 36 نمونه (85.7%) کمتر از CFU/g 10 کلونی مخمر داشتند و 6 نمونه (14.3%) دارای CFU/g 10 کلونی مخمر بودند. نتیجه گیری: محصولات کنجدی تولید شده در شهرستان اردکان دارای کیفیت مطلوب میکروبی هستند و فاقد آلاینده میکروبی مهم اشریشیا کلی هستند. با توجه به اینکه حد مجاز برای اشریشیا کلی و مخمر در محصولات ارده به ترتیب منفی و CFU/g 100 است، نبود اشریشیا کلی و حضور بسیار کم کلونیهای مخمر در نمونههای مورد بررسی نشاندهنده کیفیت مطلوب میکروبی این محصولات است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تحلیل رفتار کشاورزان شهرستان جیرفت در کاهش مصرف سموم کشاورزی بر مبنای نظریه رفتار برنامهریزیشده
امید شریفی
برآورد عملکرد یونجه بر اساس نهادههای انرژی با استفاده از تابع تولید کاب داگلاس و الگوریتم کرم شبتاب
علیرضا خوشرو
هوش مصنوعی: راهکار نوین برای مقابله با تغییرات اقلیمی و بهینهسازی منابع
اعظم نیک بخت - محمد حسین صیادی - عادله راه نشین - معصومه اسدی پور
کاربرد و اثرات حسگرهای هوشمند در کشاورزی دقیق
احسان باقری - هیمن خودکام
Variation of Morphological traits of Festuca rubra Genotypes under Water Deficit Stress
Sara Sabertanha - Fatemeh Amini - Ali Izadi Darbandi - Seyed Ahmad Sadat Noori
بررسی اثر ترکیب کائولین و روغن معدنی بر مهار پروانه برگخوار مرکبات Papilio demoleus (Lep., Papilionidae)
عاطفه اسدنیا چوب بستی - محمدرضا دماوندیان - بهنام امیری بشلی
انواع پلیمرهای مورد استفاده در نانوالیاف به روش الکتروریسی
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
مکانیسم¬های افزایش مقاومت در گیاهان علیه آفات توسط باکتری¬های ریزوسفری محرک رشد
مصطفی خنامانی - الهه درینی - حمیدرضا علیزاده
بررسی بیان ژن پروتئین تنظیمکننده حاد استروئیدوژنیک تحت تاثیر اسیدهای چرب غیر اشباع چندگانه کاملینا
محمدتقی بیگی نصیری - محمود نظری - سپیده رستمی
بررسی لاکتاز مهندسی شده در صنایع غذایی
محمد کرد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2